Otkrijte, spremite i razmjenjujte recepte. Odlični recepti za pripremu tjestenine uz svu lahkoću pravljenja. Kuhajte UKUS tjestenine, uz razne dodatke mesa, povrća i začina. Prava kombinacija daje čuda.
Sastojci:
Priprema:
Za ovo jelo možete iskoristi piletinu od koje ste prethodno skuhali pileću supu.
Prokuhajte narezane gljive s lukom, cešnjakom i maslacem oko 5 minuta ili dok povrce ne postane mekano. Procijedite, dodajte kuhanu piletinu isjecenu na kockice, papar, mljevenu crvenu papriku, koncentrat rajcice, podlijte s malo mesne juhe, i dobro izmiješajte.
Pustite da se lagano kuha uz povremeno miješanje. U zasebnoj posudi dobro izmiješajte brašno i vrhnje, dodajte ga piletini uz stalno miješanje i prokuhajte još nekoliko minuta. Servirajte tako da preko rezananaca stavite piletinu i pospete sitno narezanim peršinom. Po želji može te dodati i ribani parmezan.
Sastojci – za 4 osobe:
Priprema:
Zagrijete pećnicu na 180C. Skuhajte makarone. U dubokoj posudi otopite maslac. Dodajte brašno i kuhajte miješajući 2 minute. Ulijte mlijeko. Pustite da uzavre uz neprestano miješanja, a zatim da tiho vrije dok se ne zgusne, oko 5 minuta.
Posudu sklonite s vatre. U umak dodajte makarone, sir Cheddar i peršin, pa sve dobro promiješajte. Posolite i lagano popaprite. Mješavinu pretresite u posudu za granitiranje koju ste prethodmo namazali maslacem. Promiješajte krušne mrvice i parmezan, pa pospite mješavinu po makaronima. Zapecite tako da mrvice postanu zlatnosmeđe, 30 do 35 minuta.
Vrijeme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
Priprema:
Ukus makarone skuhajte u slanoj vodi pa ih ocjedite. Vrhnje zagrijte na laganoj vatri pa njime prelijte makarone. Dodajte 3/4 maslaca, parmezan, teletinu isjeckanu na kockice, posolite, pobiberite i sve dobro izmiješajte.
Vatrostalnu zdjelu namažite maslacem, pospite mrvicama i stavite makarone. Istucite jaja sa malo soli i bibera pa tim prelijte preko makarona. Prekrijte je listicima maslaca i pospite prezlom. Zapecite u pecnici dvadesetak minuta na oko 180 stepeni.
Sastojci:
Priprema:
Makarone izlomite na manje komade i skuhate ih u vreloj vodi. Ocijedite ih i dodate dvije žlice ulja. Zdjelu premažete i naslažete u nju sloj makarona, pospete ribanim sirom i posolite.
Zatim ogulite tvrdo kuhana jaja, izrežete ih na kolutiće i naslažete na sloj makarona. Polijte s vrhnjem i maslacom. Tako nastavite sve dok imate sastojaka, a na vrhu moraju biti makaroni. Pospete ih ribanim sirom i ispečete u pećnici.