image caption

Firma Subašić je počela sa radom 1996. godine kao samostalna zanatska radnja čija je osnovna djelatnost bila proizvodnja osnovnih vrsta hljeba i peciva i time su sticana osnovna iskustva u pekarskoj djelatnosti. Poticani većim zahtjevima tržišta, jakom voljom za rad, strpljenjem i sa mnogo truda postigao se veliki napredak i kao rezultat toga postali smo vodeći proizvođač pekarskog asortimana proizvoda u ovoj regiji.

Povećanje poslova je zahtjevalo konstantno ulaganje u nove pogone i nove tehnologije pa tako već 2001. godine pokrenut je pogon proizvodnje suhe tjestenine, što je imalo jak odjek na tržištu i naši vjerni kupci su odmah prepoznali kvalitet što menadžmentu firme i jeste bio cilj.

Početkom 2004. godine dolazi do preregistracije i tako SZR „Pekara Subašić“ prerasta u još kompleksniji oblik poslovanja, preduzeće „Subašić“ d.o.o. sa opisom istih djelatnosti i proširivanjem novih.

Stičući godinama iskustvo u pekraskoj djelatnosti pokrenuli smo i pogon proizvodnje lisnatih peciva-kroasana jediničnog pakovanja sa razim vrstama punjenja (vanilija, kakako krem i višnja, a od nedavno na tržište su pušteni i novi oblici punjenja: mix kakao krem/vanilija; mix vanilija/višnja ), te stalni nadzor i poboljšanje u kvalitetu istih.

Godine 2010. implementirali smo HACCP standard o bezbjednosti hrane te smo time još više skrenuli pažnju na naše preduzeće kada su u pitanju naši cijenjeni kupci i sigurnost i bezbjednost hrane koju konzumiraju. Time smo isto tako otvorili vrata za izvoz naših proizvoda, što nam jeste cilj u skorijoj budućnosti kvalitetnije nastupiti na ino tržištu.

Godine 2020. Subasić d.o.o. je otvorio maloprodajni objekat Fantasy Pek Shop na lokaciji Ljetinić 41. 

U svakom slučaju firma „Subašić“ će i u budućnosti nastaviti ulagati u nove pogone i tehnologije,kao i osposobljavanje novih kadrova i školovanje svojih zaposlenih. Trenutno je u preduzeću zaposleno 50 radnika.